Drie curatoren voor Watou 2021

Curatoren Benedicte Goesaert, Chantal Pattyn en Peter Verhelst waren er in 2020 al klaar voor. COVID-19 besliste er toen anders over. Deze zomer willen ze alvast opnieuw de veertigste editie van het Kunstenfestival Watou aftrappen. Beweging, meerstemmigheid, menselijkheid en intensiviteit vormen de kernbegrippen langs een vernieuwd en verrassend parcours.

Curatoren Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst (copyright: Stad Poperinge)

De curatoren nodigen het publiek uit om te kijken, te lezen, te voelen, te reflecteren en te connecteren. Met de kunst, de poëzie, de natuur, met elkaaren met de meer dan 30 beeldend kunstenaars. Tot de selectie behoren o.m. Arocha & Schraenen (B/VE),  Edith Dekyndt (B), Bram De Munter (B), Tracey Emin (GB), Nadia Gerroui (F), Esther Kläs & Gustavo Gomes (D; foto (c) Pauline Colleu), Mark Manders (B/NL), Neo Matloga (ZA), Vincent Meessen (B) en Johan Van Geluwe (B †). 

Naar aloude gewoonte treden de poëtische woorden van bekende dichters in dialoog met het oeuvre van de beeldend kunstenaars. De deelnemende dichters zijn gevestigde namen uit Vlaanderen en Nederland, zoals Anna Enquist. Of overleden dichters, zoals Gerrit Kouwenaar. De selectie telt minstens 5 debutanten, 3 die zelfs nog niet als dichter debuteerden, half vergeten dichters (Jos de Haes) en superstars (Marieke Lucas Rijneveld). In het openingsweekend wordt de 70 jaar geworden Stefan Hertmans gevierd. 

Kunstenfestival Watou treedt buiten de grenzen

De artistieke visie van de curatoren, waarin het concept van beweging centraal staat, vertaalt zich in een vernieuwd en uitgebreid kunstenparcours voor ‘Watou 2021’. Bezoekers bewegen zich tussen drie hoeken van het parcours: Watou, het kunstdorp zelf, het centrum van Poperinge en de nieuwe locatie, het Kasteel De Lovie (foto), daartussen.

‘Watou 2021’ vindt plaats van 3 juli tot en met 5 september. Het kunstenfestival is te bezoeken van woensdag tot maandag, telkens van 11 tot 19 uur. Dinsdag is de sluitingsdag.

Naar aloude gewoonte brengt The Art Couch een uitgebreid overzicht van dit zomers evenement. In 2019 trokken redacteurs Gwendolina Willems en Yves Joris naar de Franse grensstreek. Hun relaas in woord en beeld vind je op volgende links terug:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s