Kunstenfestival Watou kiest Edith Doove

Je kan niet snel genoeg zijn, zal men gedacht hebben in Poperinge. Voor de nieuwe editie van Kunstenfestival Watou in de zomer van2023 wordt Edith Doove gevraagd als curator Beeldende Kunst. Koen Vanmechelen en Michaël Vandebril zijn opnieuw van de partij.

Michaël Vandebril, Koen Vanmechelen en Edith Doove in Watou. 
Foto © Michaël Depestele
Michaël Vandebril, Koen Vanmechelen en Edith Doove in Watou. 
Foto © Michaël Depestele

Kunstenfestival Watou 2023 krijgt de baseline /kom.po’zi.ci.o:/ mee. Edith Doove verduidelijkt: “Het woord onderstreept dat zaken moeten worden samengebracht met behoud van hun heterogeniteit, hun verscheidenheid. Het is bovendien verbonden (in het Engels) met composure of kalmte; het heeft duidelijke roots in kunst, schilderkunst, muziek, theater en dans en is dus verbonden met choreografie en scenografie. De onlangs overleden Franse filosoof Bruno Latour legt in zijn Poging tot een ‘Compositionistisch Manifest’ ook de link met compromis en compromitterend waardoor er sprake is van een zekere diplomatie en voorzichtigheid. Maar verder spelend komt hij ook uit op het ecologische verantwoorde compost en de-compositie van verschillende onzichtbare elementen. In het componeren is er altijd sprake van een zeker risico, het kan slagen maar ook mislukken. Maar op zijn minst is er een poging om opbouwend te construeren met het oog op een boeiend geheel. Tegelijkertijd is het een thematiek die dicht bij de mensen staat en ook ruimte laat voor speelsheid.”

Het kunstenfestival zal plaatsvinden van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s