Emile Verhaeren: film en poëzie

large_still_image_video_crowdfunding_nl_fr-1446022129-1446022148

Kevin d’Heedene en Marieke Degryse, samen verenigd in de VZW Samo Pravo, zijn twee bevlogen filmmakers die het plan hebben opgevat om een film te maken over de poëzie van Emile Verhaeren. Het is de bedoeling om deze film volgend jaar, naar aanleiding van de 100e verjaardag van het overlijden van Verhaeren, te presenteren. Zij zijn niet aan hun proefstuk toe: voordien hebben zij zich reeds gewaagd aan het oeuvre van Maurice Maeterlinck, alsook aan Bruges-la-morte van Georges Rodenbach. De financiering van de Verhaeren-film is evenwel nog niet rond en daarom richten zij zich tot het publiek om de nodige fondsen bijeen te brengen.Het zou jammer zijn mocht dit project schipbreuk lopen door een gebrek aan financiële middelen. Alle info vind je op deze link.

Op donderdag 19 november om 20u is Lotte Dodion te gast in het Verhaerenmuseum om haar poëzie voor te stellen. Lotte is sinds enkele jaren bezig met de poëziewereld op zijn kop te zetten. Ze begon haar blitzkrieg met de Soetendaelle poëziewedstrijd in 2003, werd winnares van de Vlaams-Nederlandse Gouden Flits in 2004 en Kunstbende in 2005. In 2006 maakte ze haar eerste monoloog Under (De)Construction. In 2009 werd haar werk gepubliceerd in Print is Dead: Nieuwe schrijvers uit Vlaanderen. De laatste jaren heeft ze zich een hele reputatie opgebouwd met haar onnavolgbare poetry slam performances op literaire festivals in Vlaanderen en Nederland. Met haar alter ego Felicity Fatale wordt zij ook regelmatig gesignaleerd in het poëzie-bordeel. Haar teksten zijn donker, direct en in your face. Zij publiceert binnenkort haar debuut Kanonnenvlees bij Uitgeverij Atlas Contact en schrijft dit jaar ook het dorpsgedicht van Sint-Amands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s