Maar is het kunst? Abraham Poincheval

_73949001_bear2_afpZoals ik reeds eerder beloofde in mijn blogstukje over Elmgreen en Dragset, zal ik mijn lezers op tijd en stond verblijden met een post over performance kunst. Het is niet de bedoeling om hier een hetze te creëren, maar om een staalkaart te bieden van wat er de laatste jaren allemaal gebeurde op dit gebied. Abraham Poincheval mag de spits afbijten. Gedurende twee weken verbleef deze Franse kunstenaar op wel een heel vreemde plek: het salon van het Parijse Musée de la Chasse en de la Nature. Niet zo speciaal? Wacht even tot ik erbij vermeld dat Poincheval het merendeel van zijn tijd doorbracht in een … opgezette beer. Op deze manier probeerde hij een beter zicht te krijgen op zijn fysieke beperkingen en tegelijk een beter beeld te vormen van de aard van het dier. In de beer beschikte de artiest over eten, drinken en mogelijkheden om zich te ontspannen. Een toilet was niet aanwezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s