Literary trivia: le train de nulle part

496_le_train_de_nulle_partIn 2004 verscheen Le train de nulle part van de hand van Michel Thaler (nom de plume van de Franse doctorandus in de Letteren Michel Dansel). In deze 233 bladzijden tellende roman die forenzen in een trein beschrijft, slaagt de auteur erin om geen enkel werkwoord te gebruiken. Hij beschouwt het werkwoord immers als een dictator en usurpator van de literatuur, onkruid in een veld vol bloemen. ‘Schaf het werkwoord af en de taal spreekt voor zichzelf’. Thaler ging zelfs zover om het werkwoord figuurlijk te begraven. 300 aanwezigen woonden de nepbegrafenis aan de Sorbonne bij. Het spreekt voor zich dat de uitnodiging geen enkel werkwoord bevatte.

Quelle aubaine ! Une place de libre, ou presque, dans ce compartiment. Une escale provisoire, pourquoi pas ! Donc, ma nouvelle adresse dans ce train de nulle part : voiture 12, 3ème compartiment dans le sens de la marche. Encore une fois, pourquoi pas ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s