Sunday sounds: de barbier van Sevilla

91-barbiere‘Figaro, Figaro’. Bij deze woorden denkt menig melomaan onmiddellijk aan de befaamde aria uit Rossini’s Barbier van Sevilla. De beroemde componist voltooide de opera in minder dan twee weken. Hij was toen amper 24 jaar oud. Maar de barbier is ook een bekend onderdeel van de verzamelingenleer, nl. als voorbeeld van een catalogusparadox. De barbier van Sevilla heeft een uithangbord waarom hij geschreven heeft: ‘Ik scheer alle mannen die niet zichzelf scheren’. Toen een klant hem echter vroeg of hij zichzelf schoor, moest hij het antwoord schuldig blijven. Terwijl u er zich deze zondag het hoofd over breekt, kunt u gerust even genieten van de bekende aria uit Rossini’s opera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s