Sunday sounds: Otello

51jyldduQILHet verhaal van Otello is voor de meeste mensen wel bekend. Verdi baseerde zich voor deze opera op het bijna gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. (Bij de Engelse bard had de jaloerse generaal Othello nog een -h in zijn naam) De jaloerse Moorse generaal Otello is getrouwd met de bloedmooie Desdemona, maar dat is niet naar de zin van gluiperige Jago. Deze laatste beticht Desdemona van overspel met Cassio, een officier in het leger van Otello. De jaloerse Otello wurgt zijn vrouw en wanneer de list van Jago aan het licht komt, slaat de radeloze Moor de hand aan zichzelf.

Tijdens het Weense optreden op 30 juli 1991was het publiek zo onder de indruk van Pavarotti’s Otello dat het applaus een uur en twintig minuten aanhield, een absoluut record.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s