Sunday sounds: “Ah! mes amis, quel jour de fête!”

513gmUn8++L

Enkele jaren geleden pakte de Met uit met deze versie van Donizetti’s komische opera. La fille du régiment was een enorm succes, niet in het minst door topprestaties van Natalie Dessay en Juan Diego Flórez. Deze laatste slaagde er moeiteloos in om de Mount Everest’ van de aria’s te vertolken. De opera dankte immers zijn onmiddellijk succes aan de aria “Ah! mes amis, quel jour de fête!” waarin de tenor niet minder dan 9 hoge C’s dient te zingen. In 2008 brak Flórez in de Milaanse Scala het 74-jarige embargo op bisnummers, toen hij op algemeen verzoek van het enthousiaste publiek de aria voor een tweede maal ten tonele bracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s