Sunday sounds: Carmen

maxresdefaultBizets Carmen is passionele opera waarin het hoofdpersonage moet de liefde met haar leven betaalt. In 1880 kwamen feit en fictie wel heel dicht bij elkaar toen de Amerikaanse sopraan Minnie Hauk de tenor Ravelli omhelsde op het moment dat deze een hoge noot aanvatte. Bevreesd dat deze omhelzing hem zou storen in zijn aria, duwde Ravelli haar weg. Hauk hield zich echter vast aan zijn jasje waardoor ze de knopen ervan lostrok. De verbouwereerde tenor stopte zijn partij en protesteerde luid omdat zijn vest geruïneerd was. Het publiek had echter niets in de gaten en dacht dat deze interventie deel uitmaakte van de opera. Ravelli dreigde haar te vermoorden waardoor Hauks echtgenoot zich genoodzaakt voelde om een revolver bij zich te dragen en de tenor duidelijk maakte dat hij niet zou aarzelen te schieten wanneer Ravelli in de buurt van zijn echtgenote kwam. Het spreekt voor zich dat de rest van het seizoen rare voorstellingen opleverde wanneer Carmen en Don José passionele arias zongen zonder in elkaars buurt te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s