Kunst en pasta: niet altijd de perfecte match

Kunst en keuken vormen vaak een gesmaakte mix. De werken van Giuseppe Arcimboldo zijn wellicht bekender dan zijn naam. Ook Paul Cézanne maakte zich verdienstelijk bij de introductie van etenswaren in zijn werk. In moderne kunst is iedereen vertrouwd met de iconische Campbell soepblikken van Andy Warhol of de tables vivantes van Daniel Spoerri.

Eaten by Marcel Duchamp - Daniel Spoerri
Eaten by Marcel Duchamp – Daniel Spoerri
Un coin de table - Paul Cézanne
Un coin de table – Paul Cézanne
Vertumnus- Giuseppe Arcimboldo
Vertumnus- Giuseppe Arcimboldo

Waarom de boel dan niet omkeren zal men bij Middle Earth Organics gedacht hebben. Dit bedrijf, dat bekend staat voor haar natuurvoeding, brengt vier pastasauzen op de markt met een bekend kunstwerk op het etiket.

Knipsel

Spijtig genoeg had de marketingafdeling toch beter even het advies ingewonnen van een kunstkenner, want door een van de vier schilderijen krijgt de pastasaus toch een morbide bijsmaak. Als u het onmiddellijk weet, dan mag u zichzelf gerust een kunstkenner noemen. Andere scrollen gewoon naar beneden.

Organic-Tomato-Eggplant-Sauce

Deze is het dus niet.

Judith_Beheading_Holofernes_by_Caravaggio

Het beeld voor de Organic Tomato & Porcini mushroom sauce is afkomstig uit Caravaggio’s schilderij Judith onthoofdt Holofernes. Men kan zich terecht de vraag stellen of tomaten het hoofdbestanddeel vormen voor de pastasaus.;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s