John Baldessari: onterecht te onbekend

Baldessari_003ZKLMomenteel siert een werk van de Amerikaanse conceptuele kunstenaar John Baldessari de gevel van het Oostendse station. Ter gelegenheid van de tentoonstelling De zee: salut d’honneur Jan Hoet verwelkomt het gigantisch grote billboard Brain/Cloud reizigers die met de trein in Oostende arriveren. Baldessari houdt van eenvoudige dingen, maar tegelijk is de kunstenaar een meester-manipulator. Mensen zien in wolken dikwijls herkenbare vormen, maar wat gebeurt er wanneer je een wolk dermate manipuleert dat het beeld voor iedereen herkenbaar wordt?

Het werk van Baldessari heeft vaak een humoristische ondertoon. In onderstaand artikel gaat Alex Greenberger dieper in op de humor in het werk van de kunstenaar. Wist u trouwens dat Baldessari de eerste kunstenaar was met een eigen iPhone-app?

Lees verder: John Baldessari’s Unforgivingly Humorous Art | Art for Sale | Artspace.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s