Passa Porta Festival: 5 jaar jong

Passa Portappf2015cpkweb_f1269dd97dfebddcee6270fc921bd970edec5715 viert zijn tiende verjaardag, en dat dubbel en dik want het Passa Porta Festival mag daarenboven reeds vijf kaarsjes uitblazen! Het tweejaarlijkse Passa Porta Festival zal eind maart 2015 opnieuw plaatsvinden. Passa Porta staat open voor jong en oud van her en der. Om dit te onderstrepen willen we dan ook lezers en niet-lezers van harte uitnodigen op dit internationale gebeuren. De editie bestaat traditiegetrouw uit drie avonden en een zondags parcours op verschillende locaties in de Brusselse binnenstad.

NOW & THEN is het centrale thema van deze vijfde editie. De focus ligt dit jaar op literatuur in relatie tot (onze) tijd. Lezen en schrijven als manier om de tijd (anders) te ervaren , boeken die een nieuwe kijk geven op heden, verleden en toekomst, ga zo maar door. Voor het eerst bevat het Festival een eigen literatuurfestival voor mini-lezers. Er is dus een inspirerend aanbod voor verschillende leeftijden, maar ook de meertaligheid van het festival is op elk vlak een grote troef. De rode draad doorheen het festival vertakt in verschillende subthema’s die een heel divers publiek aanspreken.

Samenwerkingsverbanden zijn cruciaal om de aanloop naar het festival in goede banen te leiden. Via deze weg willen we u vragen mee te helpen aan de promotie van het Passa Porta Festival. Zowel promotie in de vorm van interviews, advertenties, programmatieoverzichten en dergelijke zijn een aantal van de mogelijkheden. Het grote aanbod aan activiteiten en schrijvers zou het mogelijk moeten maken een specifieke insteek te vinden die past bij uw tijdschrift. Wij willen dan ook enthousiast op zoek gaan naar gelijkenissen qua gedachtengoed en interesses, opdat we eventueel kunnen aansluiten bij uw tijdschrift of online netwerk.

Om u een idee te geven van de omvang van het festivals volgt hier een greep uit de buitenlandse gasten die tijdens de vorige editie (2013) in de kijker stonden: Tahar Ben Jelloun, Laurent Binet, A.S. Byatt, Karl Ove Knausgård, Geert Mak, Cees Nooteboom en Adam Zagajewski. Editie 2013 werd afgesloten met een uitzonderlijk interview met de Britse auteur Julian Barnes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s