Nobelprijswinnaar Gao Xingjian in Brussel

gao-xingjian_3f96cc3ab1dc7bf6283b9db0ec5d4b41bf55a222De Chinese roman- en toneelschrijver Gao Xingjian (1940) staat bekend als een baanbrekend auteur. Zijn absurdistische toneelstukken bevatten vaak openlijke kritiek op het Chinese beleid. Gao Xingjian ontvluchtte in de jaren ’80 zijn land en werd in 1998 Frans staatsburger. De roman Berg Van De Ziel (1990) is zijn magnum opus. In 2000 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Op dit moment wordt Gaos schilderkunst tentoongesteld in het Museum van Elsene en in het Museum voor Schone Kunsten van Brussel. Hij spreekt tijdens een uitzonderlijke literaire avond in Studio 1 over zijn leven en werk.

via gao xingjian | agenda | passa porta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s