A Chinese Journey: The Sigg Collection sluit bijna de deuren

De collectie van de Zwitserse verzamelaar Uli Sigg (Luzern, 1946) telt niet minder dan 2400 werken van 400 verschillende Chinese kunstenaars en is daarmee de grootste collectie Moderne Chinese kunst ter wereld. Nog tot 8 juli kan je vijftig topstukken uit deze collectie – die voor het eerst in Nederland te zien is- bewonderen in het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch.

Bij de inkom van de tentoonstelling staart een man met bloeddoorlopen ogen en pandaoren de toeschouwers streng aan.  Ondanks het ludieke karakter van het werk van Zhao Bandi straalt deze man autoriteit uit: we kijken dan ook in de ogen van Dr. Uli Sigg: zakenman, diplomaat, verzamelaar van hedendaagse Chinese kunst en stuwende kracht achter deze knappe tentoonstelling.

De rest van de recensie lees je op The Art Couch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s