Houtblokken van Museum Plantin-moretus inspireren kunstenaars

De collectie van het Museum Plantin-Moretus blijft inspireren. Het museum en Supercollect zetten met The Print Project twintig kunstenaars uit Vlaanderen aan het werk. Zij creëerden een print geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken van het museum. Hun creaties zijn tijdelijk online te koop vanaf 23 november.

Dit najaar engageerde het Museum Plantin-Moretus opnieuw creatief talent om met de collectie houtblokken te werken. Twintig vormgevers namen deel aan The Print Project. Ann Maelfeyt, Broos Stoffels, Daan Gielis, Dennis Deckx, Dzia, Edouard Schneider, Esther Vandenbroele, Floris Van Opstal , Geertrui Storms, Gilles De BrockIsabelle Le TutourJorre Logghe, Joud Toamah, Lisa Reckeweg, Loulou Joao, Lysandre Begijn, Mellon, Nina Vandeweghe, Ruben Vandennieuwenborg, Tom Tosseyn gingen aan de slag met de houtsneden. De collectie houtblokken van het Museum Plantin-Moretus telt maar liefst 14.000 stuks. Stuk voor stuk meesterlijk uit hout gesneden tekeningen. Naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin in 2020 lanceerde het museum de gehele collectie online en in hoge resolutie op www.impressedbyplantin.be.

“Het is fascinerend om zien dat eenzelfde collectie op zoveel verschillende manier gelezen kan worden en dat geen enkele creatie dezelfde is. Christoffel Plantijn zou fier zijn dat zijn nalatenschap ook vandaag nog – in het jaar dat hij 500 zou worden – inspireert.” 
(Joost Depuydt, conservator houtblokkencollectie Museum Plantin-Moretus)

De prints zijn speciaal voor dit project ontworpen, en worden in hoge kwaliteit en met bijzondere papierkeuze en druktechniek geproduceerd. Dat maakt ze een echt hebbeding voor fans en verzamelaars. Het Museum Plantin-Moretus ging voor dit project een samenwerking aan met Supercollect.

Supercollect: Stoffel Van den Bergh en Bart Warnier

Supercollect is een collab van analoge printfaktorij Superdruk (Stoffel Van den Bergh) en collectible afficionado Wham (Bart Warnier). Met de aankoop van een print – 85 euro voor een A2-formaat – steunt men bovendien de creatieve sector in Vlaanderen. De opbrengst gaat immers naar de kunstenaars en Supercollect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s