Marcel Duchamp schaakmat?

Met zijn Fountain schopte Duchamp het tot oervader van de conceptuele kunst en bij uitbreiding tot die van de moderne kunst in het algemeen. Maar reeds langer duiken er geruchten op dat niet Duchamp maar de Duitse Dada-dichteres Elsa von Freytag-Loringhoven de bedenkster van het bekendste urinoir ter wereld is. In het nieuwste nummer van het Nederlandse kunstmagazine See All This, onderneemt de Nederlandse journalist en auteur Theo Paijmans een hernieuwde poging om de leugen van Duchamp aan het licht te brengen.

 

Is deze excentrieke vrouw de werkelijke kunstenares achter een van de meest iconische werken uit de 20ste eeuw? Lees meer op de website van NRC.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s