Ai Weiwei: live vanuit je luie zetel

images (1)Op 20 januari opende in de Londense Royal Academy of Arts een grote overzichtstentoonstelling met werk van de dissidente Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Dat dit enfant terrible van de hedendaagse kunst niet om een stunt verlegen zit, bewees hij recent nog door een tentoonstelling met zijn werk in Denemarken op te schorten uit protest tegen de gestemde asielwetten.

Wie echter niet in de mogelijkheid is om naar Londen af te reizen, moet zich echter geen zorgen maken. De ganse tentoonstelling is immers perfect te volgen op het internet. Kosten noch moeite werden gespaard om iedereen de mogelijkheid te bieden kennis te maken met zijn werk. Met een enkele muisklik struin je door de imposante zalen van de RA, terwijl virtuele gidsen je rondleiden bij de werken. Geen duren inkomgelden, geen verplaatsing of volle museumzalen: genieten van begin tot eind. Alleen de high noon tea ontbreekt nog.

Wie echter wel naar Londen wil afreizen, heeft nog tijd tot november. En … vandaag staken de Eurostarpromoties in mijn mailbox.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s