pompoenen

sven staelens

Mijn buurman is een Nederlander.

Zijn pompoenen zijn groter dan de mijne. Mijn literaire productie is groter dan die van hem. Of deze feiten met kwaliteit te maken hebben, durf ik te betwijfelen. Ik heb nooit van zijn pompoenen geproefd en hij schrijft niet – ik ben er zelfs niet helemaal zeker van of hij kan lezen, maar dat doet niet ter zake. Waar ik wel zeker van ben, is dat het irrelevant is me te meten met hem.

Vlamingen en Nederlanders vergelijken blijkt nochtans bon ton te zijn de laatste tijd. En wanneer we de resultaten van al dat wikken en wegen bekijken, heeft Nederland steevast de hoofdvogel geschoten. In de strijd tussen Vlaamse en Nederlandse columnisten bijvoorbeeld, is die hoofdvogel zelfs voorzien van topsportachtige blingbling. Of betere verloning ook betere kwaliteit impliceert, daar heb ik opnieuw mijn twijfels bij. Maar goed, ik ken dan ook niets van voetbal.

View original post 219 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s