Op (virtueel) bezoek in Café de la Gare

The night cafe - Vincent Van Gogh
     Le café de nuit – Vincent Van Gogh

Arles 1888, Café de la Gare. Een berooide Vincent Van Gogh maakt voor eigenaar Joseph Ginoux een schilderij van het café als tegenprestatie voor kost en inwoon. In drie nachten schildert hij wat hij zelf zijn ‘lelijkste werk ooit’ noemde. Het café bestaat al lang niet meer en we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe het leven van Van Gogh zich daar voortkabbelde.

Deze gedachte bracht ene Mac Cauley ertoe om Café de la Gare om te toveren tot een virtuele habitat. In het filmpje zien we niet alleen het schilderij, maar Cauley neemt ons mee naar de wereld achter de deuren, de kamer van Vincent en focust op mensen en voorwerpen die anders niet in de kijker liepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s