Het regent kunst

919307-Kalligrafie-met-water-op-de-tegels-1In China maakte ik voor het eerst kennis met deze kunstvorm. Een kalligraaf trekt met een dik penseel tekens op de straatstenen. Het werk is slechts een kort leven beschoren en lijkt de kunstenaar aan te sporen om sneller te werken. Zijn werk is gedoemd om na enkele seconden te verdwijnen, net zoals de mens in het geheel van het universum zelf. Hij sprak geen Engels en ik geen Chinees. Dus staarde ik maar vol bewondering naar deze man die secondenkunst schiep.

Ik moest aan deze ontmoeting terugdenken wanneer ik onderstaande video van een Amerikaanse straatkunstenaar zag. Net zoals bij de Chinese kalligraaf is ook water het hoofdbestanddeel van zijn kunst. Geniet mee van deze man die zelfs op een regenachtige dag een glimlach op je gelaat zal toveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s