Damien Hirst: eerste kunstwerk op een andere planeet?

7125

In 2003 maakte enfant terrible van de Britse kunst, Damien Hirst, een kunstwerk dat met de Beagle 2 richting Mars zou trekken en dus het eerste kunstwerk op een andere planeet zou worden. Het contact met de ruimtesonde werd verbroken en lange tijd verkeerde men in onzekerheid over wat er gebeurd was. Ondertussen zou contact hersteld zijn en werd Hirst uitgeroepen tot eerste artiest op een andere planeet.

Is men dan soms het werk Fallen Astronaut van de Belgische kunstenaar Paul Van Hoeydonck dat 40 jaar voor Hirsts werk door astronauten op de maan achtergelaten werd, vergeten?

Astronomie brengt de oplossing: de maan is geen planeet, dus de stelling van Hirst klopt. Maar laat ons eerlijk zijn: het eerste kunstwerk dat zich buiten de aardse atmosfeer bevindt, is van een Belgische kunstenaar.

via Damien Hirst: First Art On Another Planet – British Probe Found.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s