Andy Warhol: wat een zeikschilderij.

1

Lichaamsvochten en excrementen blijven een basale fascinatie voor mens en dier. In de kunst verraste Piero Manzoni vriend en vijand door ingeblikte Merda de artista te verkopen tegen de toen vigerende goudprijs. Andres Serrano deed er nog een schepje bovenop door een crucifix in een potje eigen urine te deponeren. Het ‘kunstwerk’ kreeg de passende doch niet originele naam Piss Christ mee.

De koning van de popart, Andy Warhol, kon dan natuurlijk niet achterblijven. Hij liet vrienden urineren op met acryl- en metaalverf bewerkte doeken met de bedoeling een chemische reactie uit te lokken. Het resultaat zou een ode zijn aan tijdgenoot Jackson Pollock en diens druppelschilderijen.

via Warhol’s splashy tribute to Pollock – Theater & art – The Boston Globe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s