Shit museum in Noord-Italië

I2318022504_b88e8e8ca4talianen hebben iets met excrementen. In 1961 blikte Piero Manzoni zijn stoelgang in en verkocht de blikjes van 30 gram aan de toenmalige goudkoers. In die tijd een schande, maar de aankoop bleek achteraf een gouden deal. Het blik dat in 1961 voor 37 dollar verkocht werd, bracht tijdens een Sotheby’s veiling in 2007 124.000 euro op.
Was het met deze kennis in het achterhoofd dat een zuivelfarm in Castelbosco (Noord-Italië) het Musea della Merda opende?

De koeien op deze boerderij produceren zo’n 100 ton mest per jaar. Gianantonio Locatelli, de curator van het museum, wil in dit museum mensen confronteren met de voordelen van deze excrementen. Een deel ervan wordt in ieder geval gebruikt als kunstwerk.

U hoeft zich niet te haasten. Het museum is alleen open in het weekend van mei tot augustus en op afspraak. Of er een goede bewegwijzering is aangebracht is niet gekend. Een goede reukzin zal wellicht volstaan.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s