Johan Borghys – Aambeien en zetpillen, poëzievoorschriften op alfabet

 

big_9789491455124

‘Een debuut moet iets bijzonders hebben om op te vallen. (…) Hier beginnen de problemen pas echt. De meeste debuten horen namelijk thuis bij de spreekwoordelijke dertien die het grauwe dozijn volmaken en niet de potentie bezitten om door te dringen tot krantenkolommen of talkshows.’ Deze wijze woorden las ik op 5 januari op de website van De Contrabas.
Aanleiding was een artikel van Jaap Goedegebuure in de bijlage Letter & Geest van Trouw.
Het is inderdaad niet gemakkelijk om als debutant de aandacht te trekken. De recensieruimte in de wekelijkse boekenbijlage is omgekeerd evenredig aan het aantal debuten. Johan Borghys moet ook met een dergelijke gedachte geworsteld hebben. Nochtans heeft zijn bundel  alles om met kop en schouders boven de grijze middenmassa uit te steken. Uitgeverij P tekende voor een origineel concept in de vorm van een verzameling zogenaamde doktersvoorschriften en niet minder dan 54 (bekende) artsen namen het peterschap van één van de gedichten op zich. Zo schreven Marleen Temmerman, Bo Coolsaet, Pedro Brugada en Patrik Vankrunkelsven voor één keer geen medicatie, maar een gedicht voor.

De rest van de recensie leest u op Meander: http://meandermagazine.net/wp/2013/02/komt-een-dichter-bij-de-dokter/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s