Magnetic Flow: wegdrijven op golven van geluid en licht

Op 1 december opent het immersieve project Magnetic Flow in LaVallée, op een steenworp van centrum Brussel, de deuren. Het belooft voor fans van kunst, technologie en muziek een feest voor de zintuigen te worden.

Deze winter gaat Fever de uitdaging aan om digitale kunst tot bij een breed publiek te brengen. Magnetic Flow opent haar deuren op 1 december in het Brusselse LaVallée. Fever en het collectief Scale, dat bekend staat om zijn interactieve licht- en robotinstallaties, willen de bezoekers laten kennismaken met de intieme band tussen elektronische muziek en beeldende kunst. Samen stippelden ze een parcours uit voor alle leeftijden dat de bezoeker doorheen de ludieke en multisensoriële werken leidt. LaVallée opent hiervoor de deuren van haar 1000m2 tellende tentoonstellingsruimten, waar nieuwsgierigheid en experimenteren steeds centraal staan. De ervaring bestaat uit een dag- en een avondprogramma.

Overdag zijn de bezoekers acteur…
Overdag is de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen: van gezinnen over nieuwsgierigen tot échte fans van digitale kunsten. Drie van de zes installaties zijn contemplatieve robotinstallaties van zo’n 5 tot 10 minuten, begeleid door deels nieuw elektrowerk van componisten als Vanessa Wagner en Lucie Antunes. De drie andere installaties zijn interactief en worden rechtstreeks geactiveerd door de bezoeker met een knop, een beweging, een joystick, …

…’s avonds duiken ze in een totaalbeleving
Elke vrijdag en zaterdag vanaf 19u nemen DJ’s en artiesten LaVallée over te midden van deze interactieve lichtscenografie. De bezoekers zullen vrij door de expo kunnen wandelen, er kan gedanst worden en de bar zal geopend zijn. Deze laatste wordt voor de gelegenheid zelfs een zevende lichtinstallatie. De DJ booth zal live interageren op de muziek en garandeerteen zintuiglijke totaalervaring waar elektronische muziek en lichteffecten samenkomen. Het eerste deel van de avond belooft dus een origineel concept dat fans van elektro en hedendaagse kunst zal kunnen bekoren.

Een futuristische dialoog doorheen zes installaties
Magnetic Flow dompelt bezoekers onder in een futuristische dialoog tussen elektro, robotica en lichteffecten. Het evenement stelt zes installaties voor, waarvan drie in primeur. Zo kan het publiek Ammonite (her)ontdekken, met muziek van Rami Khalifé en Chloé. Het werk uit 2017 is uitgegroeid tot een emblematisch stuk in de catalogus van het collectief Scale. De modulariteit van het werk en de mooie visuele vorm maakt van Ammonite één van hun belangrijkste en meest tentoongestelde werken.

Echo werd speciaal voor de tentoonstelling gecreëerd. Hier onderzoekt Scale lasertechnologie verbonden aan kinetische beweging. In een lange gang van 9 meter bevinden de bezoekers zich in een experimenteel laboratorium en nemen ze met hun bewegingen de controle over van de muziek, gecomponeerd door Grégory Sema.

Tot slot is er Rift, dat ook voor het eerst in LaVallée te zien zal zijn, opgebouwd uit 64 viervlakken van glasvezel. Samen vormt het een installatie die zich bevindt op de grens tussen zichtbaar en onzichtbaar, tussen materieel en immaterieel. Rift is een reis begeleid op muziek van Lucie Antunes.

Magnetic Flow belooft een zintuiglijke en droomachtige winterreis, tussen droom en werkelijkheid, in de warmte van het licht.

PRAKTISCHE INFODATUM: van 1 december tot 19 maart 2023
OPENINGSUREN: elke dag van 10u tot 20u30. Nocturnes op vrijdag- en zaterdagavond van 19u tot middernacht (precieze data worden gecommuniceerd)
DUUR: 50 minuten, vrij bezoek
LOCATIE: Adolphe Lavalléestraat 39, 1080 Brussel (Metro: lijn 1, 2, 5, 6 Ribaucourt, Graaf van Vlaanderen // Tram: 51 // Bus: 20, 89 // Trein: Noordstation, Weststation)
PRIJS: vanaf €13
TOEGANKELIJKHEID: toegankelijk voor PBM
LEEFTIJD: alle leeftijden, nocturnes: vanaf 16 jaar 
WEBSITE: https://magneticflowexperience.com/bruxelles/nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s