Gent neemt afscheid van gigantische wc-rol

Na 17 jaar neemt Gent afscheid van de iconische ‘wc-rol’ aan de Drabstraat. Deze werd destijds gebouwd op het braakliggend terrein naast het design museum en moet nu plaats ruimen voor een nieuwe vleugel.

De wc-rol deed heel die tijd dienst als sanitair blok en was tegelijkertijd een blikvanger voor het Design Museum. De constructie is een ontwerp van architect Lode Van Pee en uitgevoerd door de kunstenaar ZEPHIR. Het kostte de Stad in totaal 102.629 euro. De rol bestaat uit een inwendige houten constructie met daarop onder andere polyester en plamuur om de rol het uiterlijk van papier te geven.

Wie nog afscheid wil nemen, kan vandaag afzakken naar Gent. Het uitzonderlijke transport komt in de Drabstraat aan om 14 uur. Daarna wordt de hijskraan geplaatst. Het opladen van de wc-rol zelf begint wellicht rond 15 uur. Dat belooft een spectaculaire operatie te worden: de constructie van 5,5 meter breed en 5 meter hoog gaat in één stuk richting Verbeke Foundation in Kemzeke.

De wc-rol zal daar ingewijd worden als overnachtingsplek naast de CAsAnus van Joep Van Lieshout en Blob vb3 van dmvA-architecten.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s