De dromen Van Frida Kahlo

Men kan niet beweren dat de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo in een vergeethoekje beland is. Geïnteresseerden kunnen nog steeds haar fotografisch oeuvre bewonderen in Gent en voor boekenaffecionado’s publiceerde Artika het nec plus ultra. Dus even tijd om aandacht te besteden aan dit prachtige boek.

Na een nauwgezet onderzoek, selectie en redactie lanceert uitgeverij ARTIKA The Dreams of Frida Kahlo, een prachtig kunstboek met tekeningen, schilderijen, en getuigenissen uit haar tijd. Het duurde vier jaar om het boek te voltooien, een kijk op Kahlo’s mythische karakter. Het werk wordt tentoongesteld in een handgemaakte koffer geïnspireerd op het werk van Frida. Het bevat een studieboek met bijna honderd tekeningen, talloze schilderijen, foto’s, en kennisteksten, en een kunstboek van 34 bladen met de meest prominente tekeningen van de wereldberoemde kunstenares. The Dreams of Frida Kahlo is wereldwijd gelimiteerd op 2998 exemplaren en toont een unieke creatie dit kunstenaarsboek praktisch tot een kunstwerk op zich maakt.

Meer info over dit boek vind je op deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s