Het wilde gen van Koen Vanmechelen

Zondag 27 oktober toont Canvas om rond 22 uur de documentaire ‘Wild Gene’ over het leven en werk van kunstenaar Koen Vanmechelen. Meer dan zes jaar lang volgde documentairemaker Joris Gijsen hem op de voet tijdens zijn werkreizen over de ganse wereld.

Enkele maanden geleden openden in Genk de deuren van Labiomista. Sindsdien is de journalistieke storm rond Koen Vanmechelen nog niet uitgeraasd.

Tijdens een 70 minuten durende documentaire zoomt Joris Gijsen, o.a. bekend van zijn documentaire over Triggerfinger, in op de drijfveren achter de nimmer aflatende energie en de vele ontmoetingen van de kunstenaar; van de Biënnale van Havana (Cuba) tot Labiomista, van Venetië tot zijn projecten in Tanzania en Zimbabwe.

De beelden van een globetrottende Vanmechelen worden afgewisseld met uniek beeldmateriaal over zijn queeste naar de oorspronkelijke kip. Op deze manier legt Gijsen de passie van de sjamaan-kunstenaar vast. Maar ‘Wild Gene’ wil meer zijn dan alleen maar een blik achter de schermen. De documentaire biedt ook een boeiende kijk op de immer verbredende filosofische visie van de kunstenaar door opmerkelijke contacten met wetenschappers als Jean-Jacques Cassiman en architect Mario Botta, internationale curatoren, denkers, maar ook met oorspronkelijke volkeren als de Masai.

‘Wild Gene’ kwam tot stand in samenwerking met producent Bart Van Langendonck (Rundskop) van Savage Film. Poltrock componeerde de originele muziek.

WILD GENE, zondag 27 oktober, Canvas rond de klok van 22 uur.

u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s