Stoppen voor The King in Friedberg

We kunnen nog iets leren van de Duitsers. Terwijl onze verkeerslichten hier zelden de originaliteit van een rode of groene bol overstijgen, is men bij de oosterburen wel veel creatiever. De bekendste verkeersfiguurtjes zijn wellicht de Berlijnse Ampelmännchen die het straatbeeld opfleuren.  Maar ook Marx en Beethoven hebben Duitse weggebruikers veilig door het verkeer geloodst.

Dat kunnen we ook, zal het gemeentebestuur van Friedberg gedacht hebben. Niemand minder dan Elvis Presley bracht er zijn legertijd door tussen 1958 en 1960.  Reden genoeg dus om hem ludiek te bombarderen tot king of the road. Wie voor het rode licht moet wachten ziet een vrij statische Elvis voor de microfoon, maar bij groen is het alle remmen los met de bekkenschuddende zanger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s