Racistisch vandalisme treft Rothko-kapel

Zelfs de wereldberoemde Rotho-kapel is niet veilig voor vandalisme. Bewakers stelden vorige week vrijdag vast dat de inkom van de kapel en de vijver rond Barnett Newmans The Broken Odalisk (1969) besmeurd werd met witte verf. Veiligheidsagenten vonden bovendien pamfletten met daarop het racistische It’s ok to be white, een duidelijke verwijzing naar het werk van Newman dat opgedragen is aan Martin Luther King.

De kapel werd opgericht in het begin van de jaren 70 door de kunstverzamelaars John en Dominique de Menil als een ‘gewijde open ruimte voor alle mensen’ en herbergt niet minder dan 14 muurschilderingen van Mark Rothko. De schade was gelukkig snel hersteld, maar men overweegt toch extra veiligheidscamera’s te plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s