ABSTRACT GEZWAM – ROTHKO MONDRIAAN

Een andere kijk.

Sierksma's Sores

Van de literatuur die Zwagerman schreef geniet ik allang niet meer. Categorie ‘Ik heb wel wat anders te lezen’. Dit is natuurlijk mijn vooroordeel – andere lezers hebben zoiets juist met de romans en gedichten die ik lees.

Van vooroordeel is echter geen sprake, wanneer ik grote bezwaren heb het geneuzel van Zwagerman over kunst – een reeks die intussen over jaren in de Volkskrant verschijnt, onder de weinig verhelderende titel Zwagerman kijkt. [dit maal 23.12.14]

Dat is nu juist de kern van het probleem. Keek hij alleen maar – maar, neen, na het kijken voelt hij zich geroepen vijf hele kolommen te vullen met praat over wat hij bekeek, vooral echter over zijn kijken.

Dit keer een nummertje ‘abstractie’ – toch al iets waar Zwagerman , hedendaags uitgedrukt, ‘iets mee heeft’. Ietsisme in de esthetica…

Allereerst prijst hij de museumdirectie van Het Haags Gemeentemuseum, die de bezoeker oproept…

View original post 663 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s