Een verrassende kijk op de bijbel bij Galerij Wouter de Bruycker

Galerist Wouter de Bruycker weet in zijn Antwerpse galerij opnieuw de aandacht te trekken met verrassend werk van André Naessens. Op humoristisch accurate wijze (is dit geen oxymoron?) slaagt deze kunstenaar erin om de bijbelse geschiedenis met een knipoog neer te zetten. Wat een plezier hebben de beulen terwijl ze Jezus aan het kruis nagelen. Saillant detail: de werken zelf zijn tegen de wand van de galerij opgehangen met … bloknageltjes. Een Emmaüsganger die met de fiets gekomen is, en de moord op de onnozele kinderen met een obese engel in de lucht. Vooral in de laatste werk bewijst de kunstenaar dat het een weldoordachte knipoog is. Wie de tijd neemt om het werk tot zich te laten komen, zal een aantal referenties aan de kunstgeschiedenis voorbij zien komen in dit Breugeliaanse landschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s