Happy birthday Mr. Klein

nike-big.jpg!Blog87 jaar geleden werd een man geboren die zijn naam voor eeuwig zou verbinden met de kleur blauw. Yves Klein werd op 28 april 1928 geboren te Nice. Zijn ouders waren allebei kunstenaars, dus de kleine Yves kwam vanaf zijn geboorte in contact met verf en borstels. Maar Klein was meer dan zijn blauwe periode. Hij wordt ook beschouwd als een van de pioniers van de performance art. Maar ook minimal en pop art ondergingen invloeden van deze man. Klein stierf in Parijs op 6 juni 1962 om 6 u ’s avonds.

Momenteel behoort zijn werk tot de top 5 van de duurste naoorlogse kunst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s