Tot stof zult gij wederkeren

ashbuddha620De Chinese kunstenaar Zhang Huan zit niet om een stunt verlegen. Voor zijn performance 12 metres  smeerde hij zich in met honing en visolie alvorens plaats te nemen in een publiek toilet in Beijing.

Voor het Sydney Festival dat nog loopt tot het einde van januari verzamelde hij 20 ton as van wierookstokjes. Deze as perste hij in een mal samen tot een Boeddhabeeld. Toeschouwers zullen tijdens de tentoonstelling het standbeeld opnieuw tot as zien herleid worden.

via Zhang Huan’s Buddha arrives in Sydney | Art | Agenda | Phaidon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s