Russell Brand: the banker strikes back

Manners-Russell-Brand-bankier-feature

Het blijft een moeilijk gegeven: mensen en banken. Nog steeds worden bankiers afgeschilderd als Ebenezer Scrooges die genadeloos over armen stappen om zich terug te trekken in hun ‘gated communities’ waar ze zich te buiten gaan aan drugs en hoeren.

Iedereen heeft haar of zijn eigen mening en vergeet daarbij stil te staan dat een bank net zoals elke andere onderneming een verzameling van kapitaal is om daarmee winst te maken. Of je nu centen verhandelt bij een bank of groenten verkoopt op de hoek van de straat, het doel blijft hetzelfde: met je arbeid en kapitaal meer kapitaal creëren.  Dit wordt geen apologie voor de banken en ook geen lofrede. Het is gewoon een inleiding om een hilarische brief van een tijdelijke RBS bediende aan Russell Brand aan te kondigen. Morgen is een feestdag, neem even de tijd om hem grondig te lezen. Ik ben jaloers op het analytisch vermogen en de nuchterheid van de man.

‘Reputations are very important in banking, and, reputation-wise, hanging out with a guy who was once fired for broadcasting hardcore pornography while off his head on crack is not ideal.’

via Bankier vernietigt Russell Brand in open brief | Manners.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s