DW B 2014 5 – 50 fictieve gebouwen

Hoe zien het ondergrondse van Dostojevski, het behouden huis van Willem Frederik Hermans of de bibliotheek van Umberto Eco eruit?

ORG

Hoe zien het ondergrondse van Dostojevski, de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en het behouden huis van Willem Frederik Hermans er echt uit? Wat zijn de eigenschappen van het huis van de kleine prins, van het slot van Kafka en van de barak van het monster van Frankenstein? En welk deel van deze ruimte is verzonnen door de lezer eerder dan door de auteur? In DW B 2014 5 worden vijftig fictieve gebouwen uit de wereldliteratuur onthuld. Vijftig schrijvers hebben één plek uit een roman, een verhaal of een gedicht beschreven in een korte tekst. Vervolgens hebben vijftig architecten een tekening gemaakt van deze ruimte – een verbeelding van een plaats die niet echt bestaat, maar die toch bezocht en betreden kan worden. Vijftig teksten, vijftig tekeningen: lezen, kijken, en in gedachten rondwandelen door vijftig fictieve gebouwen. Samensteller van dit nummer is Christophe van Gerrewey.

Abonnees krijgen dit nummer in de bus. Losse exemplaren – als boekuitgave met wikkel – kunnen voor 29,50 euro worden besteld via deze website, of bij MER. Paper Kunsthalle (www.merpaperkunsthalle.org)

Wie een abonnement neemt voor jaargang 2015 krijgt dit prachtige nummer als welkomstgeschenk.

(bron: http://www.dwb.be/)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s