WORDt 2014: verbale strijd barst los op 9 december

WORDt2013Op dinsdag 9 december vindt in het Letterenhuis het jaarlijkse Spoken Word evenement WORDt plaats. In deze verbale strijd nemen rappers, slammers, kleinkunstenaars en andere dichters het tegen elkaar op. Inzet is een plekje in de collectie van het Letterenhuis. Onder de deelnemers bekende namen als Slongs Dievanongs en heel wat nog te ontdekken talenten.

WORDt is een jaarlijks spoken word evenement in het Letterenhuis. Vertegenwoordigers van verschillende disciplines gaan de verbale strijd met elkaar aan. Rappers, slammers, kleinkunstenaars en andere dichters proberen hun plaats te veroveren in de collectie van het Letterenhuis.  De verschillende vormen van spoken word experimenteren met muziek, theater en dans. Centraal staat de performance, waarbij het woord, de dynamiek, de toon, de gebaren en gelaatsuitdrukkingen voor een krachtige en directe poëzie-ervaring zorgen.

Op 9 december, tijdens WORDt 2014 in het Letterenhuis, nemen Kevin Amse (slam), Lotte van den Broeck (slam), Cage (rap/slam), Tom Driessen & Daan Hafkamp (slam/poëzie), Fatih (rap), Slongs Dievanongs (rap) en Spud (rap) het tegen elkaar op. Ook juryleden Fatty_K (Marmelade) en Seckou (slam) zorgen die avond voor verbaal vuurwerk. Het publiek beslist samen met de jury wie een ereplaats in de collectie van het Letterenhuis krijgt.

Rapper Droge Piet won de vorige editie van WORDt. Hij haalde het van onder meer Mike van NOMOBS (rap), Elisabeth ‘Elli’ Severino Fernandes (slam) en Axl Peleman (kleinkunst).

In 2012 won Mira Bertels (kleinkunst) de verbale strijd van onder meer Tourist Lemc, Neske Beks en Carmien Michels.

Een impressie van WORDt 2013 is hier te vinden.

WORDt 2014 – praktisch

  • dinsdag 9 december – van 20.00 tot 22.30 uur
  • Letterenhuis – Minderbroedersstraat 22 – 2000 Antwerpen
  • gratis toegang
  • Meer info op letterenhuis.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s