Het einde van de (lees)wolf

wolf5052728-522x391Beste medewerkers,

Vlabin-VBC vzw, de overkoepelende organisatie die onder meer de tijdschriften De Leeswolf en De Leeswelp, en de online recensiedatabank uitgeeft, heeft laten weten dat ze haar werking stopzet. De vzw gaat in vereffening, wat op hetzelfde neerkomt als een faillissement.

De gevolgen hiervan zijn drastisch. Met ingang van 1 december maakt de redactie geen deel meer uit van het personeel en kan jaargang 2014 van de tijdschriften niet meer afgerond worden. Het laatste nummer van De Leeswolf en De Leeswelp zal niet meer verschijnen. Het is ook voor ons niet duidelijk hoe de zaken verder afgewikkeld zullen worden. De officiële communicatie daarover zal door Vlabin-VBC gebeuren, maar het leek ons niet meer dan correct om jullie persoonlijk op de hoogte te brengen.

Hiermee eindigt op een erg rauwe manier een samenwerking die voor velen onder jullie zeer intens was en meer dan 20 jaar teruggaat. Dat de spijt hierover groot is, hoeft allicht geen betoog. Wij bezinnen ons in de komende tijd over de mogelijkheden om op een kleinere schaal de tijdschriftwerking voort te zetten.

Voor nu rest ons alleen nog jullie van harte te danken voor de jarenlange, mooie samenwerking. Wij hopen dat het niet daarbij moet blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s