De kunst van Marina Abramovic

Marina-Abramovic-01

Een van de krachtigste beelden die ik ooit zag, was de ontmoeting tussen Marina Abramovic en haar ex-partner Ulay tijdens de tentoonstelling The Artist is present in het New Yorkse MoMa. Hoeveel jaren verstreken er tussen hun laatste performance en dit moment? Hoe weinig woorden moet een mens zeggen om emoties te tonen? Hoe integer en teder kan kunst zijn?

Op de website van The Talks kan je een prachtinterview lezen met deze kunstenares waarin ze haar visie geeft op o.a. kunst, mode en Lady Gaga.

Art must have many layers. Art is not just about another beautiful painting that matches your dining room floor. Art has to be disturbing, art has to ask a question, art has to predict the future. It has to do all these kinds of things. An art concept has to have so many layers so that every part of society can take what it needs. (Marina Abramovic)

via Marina Abramović Interview | The Talks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s