Boekvoorstelling: Serieus Grappig

Als beeldend kunstenaar is Kristof Van Heeschvelde al twintig jaar actief. Na zijn studies binnenhuisarchitectuur behaalde hij in 2015 zijn diploma Master in Fine Arts aan het KASK. Als autodidact duurde het echter een tijdje voor hij aansluiting vond bij de professionele, academische kunstwereld. In zijn oeuvre onderzoekt hij de condition humaine, onze verslaving aan ons ego in deze tijden van de homo narcissus, die hij met meedogen en een vleugje humor observeert.

Van Heeschvelde plaatst zijn protagonisten in een kunsthistorisch kader en brengt de oude meesters, de meesters van de Vlaamse school en het Duitse neo-expressionisme samen tot een tijdsoverbruggende context waarin het hedendaagse verweven is met het verleden en de toekomst. Via
technisch onderzoek creëert hij tijd, focus en observatie in de vorm van verflagen. Een langzaam proces tegenover een hectische tijd die gedicteerd wordt door nietszeggende, holle slogans.
Door de jaren heen heeft Van Heeschvelde een continue en consistente reeks solo- en groepstentoonstellingen gehad. Hij maakte deel uit van de Biënnale van de Schilderkunst (2020), nam deel aan Art On Paper met een groepstentoonstelling met Elke Andreas Boon en Bilal Bahir (2021) en had zijn eerste grote solotentoonstelling met ‘Zoete Broodjes’ (2021) in De Ververij (Ronse). De laatste jaren heeft Van Heeschvelde zijn geografische aanwezigheid uitgebreid naar alle delen van Vlaanderen en had hij enkele internationale presentaties in Italië en Nederland. In 2022 kreeg hij een residentie in La Cité Internationale in Parijs (Frankrijk).

SOLOTENTOONSTELLING KRISTOF VAN HEESCHVELDE, DE VERVERIJ, 2021, AXEL HIMBURG

Tijd voor een publicatie

Een tijdje geleden startte Van Heeschvelde, samen met Anouk Focquier van Berserk Art Agency een succesvolle crowdfunding op voor de publicatie van zijn eerste boek. Het resultaat, ‘Serieus Grappig’/’Seriously Funny’, verschijnt bij Hopper & Fuchs en wordt gepresenteerd in Museum Dhondt-Dhaenens (Deurle) en IKOB (Eupen). De tekst voor deze publicatie werd geschreven door de Duitse kunstcritici Heiko Klaas en Nicole Bussing.

SOLOTENTOONSTELLING KRISTOF VAN HEESCHVELDE, NUCLEO, GENT, 2019, JONAS VERHULST

Het boek wordt op zondag 7 mei om 11 u. voorgesteld in het Museum Dhondt-Dhaenens. Ter gelegenheid van deze publicatie lanceert de kunstenaar ook een multiple in een oplage van tien stuks.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s