Een uitnodiging om te reizen, een beeldenroute in het Ter Kamerenbos

De Boghossianstichting presenteert Een uitnodiging om te reizen, een uitnodiging om te wandelen, om na te denken en om in interactie te treden met hedendaagse kunstwerken. Op enkele stappen van de Villa Empain bevindt zich een installatie van zes monumentale werken, in een kleine zone van het Ter Kamerenbos. Ze is opgevat als een reis die het publiek uitnodigt een jaar lang de vele manieren te ontdekken waarop kunstenaars het landschap opnieuw uitvinden.

Kaz Shirane
Enzo , 2022

Trouw aan haar traditie om de dialoog tussen oosterse en westerse culturen te promoten en in samenhang met haar artistieke programma brengt de Boghossianstichting voor dit project Belgische en internationale kunstenaars samen. Ze komen zowel uit het Oosten als uit het Westen en behoren tot verschillende generaties.

Samar Mogharbel
Art de triomphe , 2022

Het evenwicht tussen mannen en vrouwen bij de selectie van kunstenaars laat zien dat de Stichting het gelijkheidsbeginsel hoog in het vaandel draagt. De selectie van Belgische kunstenaars of in België werkende kunstenaars zet de steun van de Stichting aan nationale kunstenaars in de verf, terwijl de keuze voor een Libanese en een Armeense kunstenaar aanknoopt bij haar roeping om de dialoog tussen
oosterse en westerse culturen te bevorderen.

Op het kunstpad ontdekken we werk van Ara Alekyan (Armenië), Thierry Bontridder (België), Jiana Kim (Korea), Samar Mogharbel (Libanon), Léopoldine Roux (Frankrijk) en Kaz Shirane (Japan). We zien er archaïsche, universele, eenvoudige architectonische vormen, zoals de boog of de cirkel. De werken, gemaakt van verschillende materialen, zijn ontworpen om te worden aangeraakt, gefotografeerd en om er doorheen te lopen. Het is de bedoeling dat ze een eenheid vormen met hun respectieve omgeving.

Ara Avekyan
Horse , 2012

De aanleg van een beeldenroute in het Ter Kamerenbos is een project van de Boghossianstichting. Alle gepresenteerde stukken zijn specifiek ontworpen, gemaakt of aangekocht door de Boghossianstichting voor Een uitnodiging om te reizen. Het project werd op touw gezet in samenwerking met het Brussels
Hoofdstedelijk Gewest, Urban.Brussels en de Stad Brussel. De tentoonstelling is te bezoeken tot 1 december 2023.

Meer info vind je op volgende link: https://www.villaempain.com/nl/een-uitnodiging-om-te-reizen/
Fotografie Barbara S. Felgenhauer, 2022 @ urban.brussels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s