ontdek het werk van Camiel Van Breedam in de magische Nottebohmzaal

De magische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen is slechts in uitzonderlijke gevallen toegankelijk voor het publiek. In de zomer echter zwaaien de deuren van de mooiste historische bibliotheekruimte van België opnieuw open. Individuele bezoekers kunnen aansluiten bij een gegidste rondleiding op donderdag en vrijdag. Ze maken een trip van begin zeventiende eeuw tot vandaag en krijgen er de collagekunst van Camiel Van Breedam als extraatje bij.

NBZ – Camiel Van Breedam

De Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is misschien wel de mooiste historische bibliotheekruimte van België. De gegidste rondleiding ‘Schatten van de Nottebohmzaal’ is een unieke kans om deze verborgen Antwerpse parel te ontdekken. Met de presentatie van de boekcollages van Camiel Van Breedam krijgen bezoekers een mooi extraatje. Deze collages komen helemaal tot hun recht in de historische omgeving van de Nottebohmzaal, met de liefde voor het boek als rode draad.

Boekcollages van Camiel Van Breedam

In zijn boekcollages toont kunstenaar Camiel Van Breedam (1936) zijn liefde voor boeken en literatuur. Voor hem vormen gebruikte voorwerpen de basis van iets nieuws. Met materialen als hout, metaal en papier construeert hij reliëfs, assemblages, environments en objecten.

Van Breedam construeert een nieuwe wereld vanuit een object met een verleden. De kunstenaar vertrekt van een bestaand boek met een oude kaft waarvan de kleur en structuur hem beroeren. De bladen vervangt Van Breedam door een houten kastje dat als het ware het boekblok vormt. Hij wisselt het oorspronkelijke verhaal in voor een andere, driedimensionale creatie. ​

Een bezoek aan de expo is mogelijk met een gegidste rondleiding voor een groep, elke donderdag en vrijdag van 15 juni tot 11 september 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s