Ode aan de mensen die uw kunst beschermen

Reeds tien jaar beschermt IPARC kunstwerken zowel in privébezit als in de publieke ruimte. Naar aanleiding van dit jublieum verschijnt het boek Handled with Care.

“Dit schitterend geïllustreerde boek is een ode aan de kunstrestauratie. Het haalt de geheimen van dit bijzondere beroep uit het atelier en belicht de kunsthistorische en wetenschappelijke aspecten ervan. Er wordt ingezoomd op haarfijne restauraties van eeuwenoude schilderijen, complexe behandelingen van hedendaagse werken, maar ook op de inzet van innovatieve technologie voor de analyse, behandeling en consolidering van kunstwerken in de meest uiteenlopende materialen.”

Achter al deze expertise en technologie gaan gepassioneerde specialisten in hyperfocus schuil (een term die meer dan eens viel tijdens de verschillende interviews die ik afnam). In het hoofdstuk Hyperfocus en passie: de mensen achter de restauratie geef ik deze mensen een gezicht, zoomen we in op hobby’s, opleidingen, de mooiste momenten in hun carrière. Een hoofdstuk waarin niet de (vaak) kostbare artefacten een rol spelen, maar waarbij zij zelf in het voetlicht treden.

Het boek wordt voorgesteld tijdens TEFAF 2022. Voor meer info kan je alvast hier terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s