Antwerpse Handelsbeurs, fotografische parel

AntwerpPhoto is een internationale fotobiënnale, die toont wat er leeft binnen de wereld van de fotografie. In 2018 liep in het Antwerpse loodswezen Iconobelge met Anton Corbijn als topaffiche. Dit jaar strooide Covid-19 roet in het eten, maar dat weerhield de organisatoren er niet van om in de vernieuwde Handelsbeurs een intimistisch vervolg uit te werken onder de noemer Iconobelge II.

sfeerbeeld Iconobelge II (foto Artmonitor.be)

Iconobelge II toont een selectie modefotografen in dialoog met de prachtige architectuur op de eerste verdieping van de Antwerpse Handelsbeurs. De expo brengt werk van onder meer Marc Lagrange, Lara Gasparotto, Harry Gruyaert, Laetitia Bica, Stephan Vanfleteren, Frieke Janssens, Karel Fonteyne, Kurt Stallaert, Murielle Victorine Scherre, … Een mix van jong talent naast ervaren meesters.

Onze highlights:

/1/ Marc Lagrange

Marc Lagrange (foto Artmonitor.be)

Voor zijn laatste boek, Senza Parole, zorgde de in 2015 overleden fotograaf voor een stunt. De eigenste Handelsbeurs – die op dat moment stond te verkommeren – vormde een van de centrale plekken voor een fotoshoot met een olifant. Dit werk was onmiddellijk een schot in de roos. Terecht dat het niet mocht ontbreken op deze tentoonstelling.

/2/ Kurt Stallaert

Werk van Kurt Stallaert (foto Artmonitor.be)

Kurt Stallaert is al vele jaren een succesvol mode- en reclamefotograaf. De laatste tijd echter verschuift zijn focus meer naar artistieke projecten en ‘zijn’ movie stills.

/3/ Karel Fonteyne

Il me semblait – Karel Fonteyne (foto Artmonitor.be)

Over een periode van meer dan vijftig jaar heeft Karel Fonteyne een indrukwekkend oeuvre opgebouwd in de mode- en kunstfotografie. Zijn werken baden vaak een in een bevreemdende en esoterische atmosfeer. Fonteyne werkte samen met o.a. Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck en Dirk Bikkembergs.

// Ga dat zien!

… want de combinatie van topfotografie in een toplocatie kan alleen maar vuurwerk opleveren.
… want de omgeving zelf zal u uitnodigen om zelf met het fototoestel aan de slag te gaan.
… want je moet gewoon een glaasje cava of een heerlijke tasje koffie gedronken in deze iconische locatie.

Vernieuwde Antwerpse Handelsbeurs (foto Artmonitor.be)

PRAKTISCH:
De tentoonstelling loopt nog tot en met 27/09/2020
Ingang: Borzestraat (via Lange Nieuwstraat) & Twaalfmaandenstraat (via Meir).
https://antwerpphoto.be/tentoonstelling/iconobelge-ii

Dit artikel verscheen reeds eerder als Expoflits bij TheArtCouch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s