Posture Editions: een nieuwe kijk op boeken

gallery_318
Griet Dobbels, Straight Line Attempt

Door de digitale revolutie is het boek vandaag geen evidentie meer. Dat betekent niet dat het gedrukte boek dan maar zal verdwijnen. Integendeel, dankzij de technologische shift naar een nieuw medium, worden we ons steeds meer bewust van de waarde van het boek. Als object, als drager van cultuur. Vandaag verschijnen er bijvoorbeeld met regelmaat boeken die het woord ‘boek’ in de titel vermelden omdat ze het boek als fenomeen, of de vormgeving ervan, als onderwerp hebben.
Doorheen de jaren zijn we dus anders gaan kijken naar het boek en wat die hernieuwde interesse zoal betekent, ontdekken we in de manieren waarop vormgevers en kunstenaars vandaag met zines, affiches en ander drukwerk aan de slag gaan. De Groene Waterman is natuurlijk erg geïnteresseerd in deze artistieke avonturen en om al dit waardevols ook een beetje in onze winkel aan te bieden, maakten we een presentatierek vrij voor de verschillende edities van Posture Editions.
Dat is een boekenreeks die je nog het beste kan omschrijven als een gedrukte expo. Elke editie is opgevat als een papieren tentoonstellingsruimte waarbinnen telkens één kunstenaar vrij spel krijgt. Daarmee vullen de Gentse initiatiefnemers Nikolaas Demoen en Katrien Daemers – met verrassend resultaat – een hiaat op tussen de klassieke kunstenaarsboeken voor op de salontafel, de tentoonstellingscatalogi en de monografieën.
Met de verschillende edities op de plank, heb je eigenlijk een hele straat met verschillende musea in huis! Of is elke editie een nieuw kunstwerk op zich?

(uit de nieuwsbrief van  Boekhandel ‘De Groene Waterman’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s