Een nacht in het museum

Carsten Höllers 'vliegende machine' gaat Panamarenko achterna
Carsten Höllers ‘vliegende machine’ gaat Panamarenko achterna

Neen, u moet absoluut geen schrik hebben dat ik plots een fan geworden ben van Ben Stiller en u wil overtuigen om zijn ‘komische’ Night at the museum sequels te bekijken. De realiteit is veel spannender. Op tien juni opent de tentoonstelling Decision van de Belgische kunstenaar Carsten Höller in de Londense Hayward Gallery. Tijdens de looptijd van de tentoonstelling krijgen twee bezoekers de mogelijkheid om te overnachten tussen zijn werk. Lasers en radiobakens zorgen ervoor dat de bedden waarin ze de nacht doorbrengen doorheen de ruimte dwalen.  Een gemiddelde snelheid van minder dan een meter per minuut zorgt ervoor dat niemand zeker is waar hij in slaap zal vallen of wakker worden. Dit is echter niet het enige experiment dat Höller met zijn publiek wil uitvoeren. Bezoekers die de tentoonstelling overdag bezoeken kunnen (optioneel) een pilletje met onbekende inhoud krijgen. Daarnaast is er een vliegende machine en een 15 meter hoge spiraalvormige glijbaan die zich vroeger in Tate Modern bevond.Zeg nu zelf dat museumbezoek saai zou zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s