Matisse ondersteboven

tumblr_lt9kgrq1Du1r1ob3s

Le Bateau is een werk van Matisse uit zijn laatste levensjaren. Deze paper-cut haalde in 1961 het nieuws toen bleek dat het MoMa het schilderij gedurende 47 dagen ondersteboven tentoongesteld had. Niemand van de 116.000 bezoekers had iets gemerkt totdat Genevieve Habert, een aandelenhandelaar, bij haar derde bezoek aan de tentoonstelling een suppoost op de hoogte bracht. Pikant detail: zelfs Pierre Matisse, de zoon van de kunstenaar, had niet opgemerkt dat het werk van zijn vader ondersteboven hing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s