Memento mori – memento scribere

DansentotnaS-1Zou ik eindelijk de tijd gevonden hebben om mijn schrijfverleden samen te voegen op deze blog? Ik denk het niet, maar op deze dag van herinnering wil ik er alvast mee beginnen. Hoeveel teksten zou ik doorheen de jaren geschreven hebben? Hoeveel zouden er ooit gelezen zijn door mensen die niet tot mijn dichte vriendenkring behoren? Hoeveel ben ik er zelf al vergeten? Hoeveel is Google er al vergeten?

Poëzierapport bestaat al jaren niet meer. Het boek Dansen tot na sluitingstijd  is nog slechts een vage herinnering aan vele uren lees- en schrijfplezier. Toevallig stootte ik deze ochtend op een website die ook stilaan dreigt te verdwijnen in de internetbehemoth: Urbanmag. Als een verlaten Spaans vastgoedproject ligt de site te wachten op betere tijden. Op de voorpagina verwijst de datum 25.08.2010 naar het moment waarop wellicht de stekker uitgetrokken werd. Op dezelfde pagina lanceert de website een oproep naar medewerkers. Gedurende enkele jaren pende ik impressies neer. Een boek dat me raakte, een opera, een tentoonstelling: maand na maand passeerden ze de revue. In een dapper moment sabelde ik zelfs een van de eerste voorstellingen van Joost Vandecasteele neer. Ik denk niet dat hij er wakker van lag.

In de loop van volgende maanden/jaren/decennia zal ik trachten om Lettergoesting startpunt van mijn literaire ontboezemingen te maken. Het is bijna nieuwjaar: zou dat mijn eerste (goede) voornemen zijn?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s