Het verlichte gedicht

The Luminous Poem
                The Luminous Poem

Voor de Zuid-Koreaanse kunstenares Airan Kang zijn boeken veel meer dan alleen maar inhoud. De nadruk bij Kang ligt op het boek als (kunst)vorm. Haar werken krijgen dan ook veelzeggende titels mee als Hello Gutenberg, Het Enige Boek, Het Lichte Lezen (‘Light Reading’) en Verlichte Woorden (‘Luminous Words’). Voor haar meest recente werk kan je nog tot 13 juni terecht in de New Yorkse Bryce Wolkowitz Gallery. Met Het Verlichte Gedicht (‘The Luminous Poem’) bewandelt ze de ingeslagen weg waarbij ze afstapt van het boek als een voorwerp maar als virtuele verbeeldingsruimte. De bezoeker wandelt door een spiegelboek waarop romantische gedichten geprojecteerd worden: een planetarium van woorden en schreefsterren.

Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat nog altijd uit naar haar neonboeken.

7702

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s