Luc Tuymans veroordeeld voor plagiaat

7be30e4e-a0bd-11e4-98ca-58bf7009d379_web_scale_0.3024194_0.3024194__

Het zijn moeilijke tijden voor kunstenaars. Eerst wordt Koons van veelvuldig plagiaat beschuldigd waardoor de tentoonstelling in Centre Pompidou steeds meer lege plekken vertoont. Maar nu heeft ook ons aller Luc een proces aan zijn been: Jean-Marie de Decker is de inzet. De gelijkenis tussen de foto van Katrijn Van Giel en het werk ‘A Belgian Politician’ van de kunstenaar is volgens de rechtbank plagiaat. Tuymans noemt het een parodie. Ik vraag me af wat zijn definitie van parodie is. In ieder geval krijgt de kunstenaar volop aandacht en daar is het wellicht toch ook om te doen.

Lees hier de pleidooien van voor- (Marc Reugebrink) en tegenstanders (Michiel Hendryckx)

via Luc Tuymans veroordeeld voor plagiaat – De Standaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s